Најновите

Интервјуа

Јана Маринова

актерка

Во „Диви и среќни“ сум жена која љубејќи маж заборавила да се сака и себеси

-Мојот лик во филмот е Боријана или само Бо. Таа е навидум обична жена која љубејќи еден маж заборавила дека е најважно да се сака и себеси. Исто така, заборавила и колку е храбра, иако жена. Работи работа што не ја сака, има човек што не ја сака доволно и сето тоа ја прави несигурна, па дури и досадна. Но благодарение на една лекомислена одлука, понесена од желбата да помогне, доживува животен пресврт и одеднаш станува баран криминалец по кого трага полицијата. 

Ана
Бунтеска

поетеса

Атиџе
Муратова

„Медена земја“

Бела соба

За сите родители: Предавање на семејниот терапевт Станислав Петковски-Сашо за комуникацијата со децата

Доколку сте родител, тогаш претстојното предавање на Станислав Петковски Сашо, семеен терапевт и клинички психолог, би можело да ве заинтересира....

Како рационално да организирате бања со мала квадратура?

Наместо да гледате како на проблем и недостаток на простор, малата квадратура на бањата во вашиот дом нека ви биде предизвик.Како да ја организирате...