Љубителите на морето, океанот, убавината на синилото и свежната, во текот на целата година можат да го задржат ова чувство „како да се на море“ во својот стан. Тоа не е само сина боја, туку детали кои го прават домот поразлично и поубаво место за живеење.

Океанот секогаш бил голема инспирација.  Од уметниците во далечното минато, до денешните дизајнери, моќните пространства прекриени со вода и бранови истовремено ги возбудуваат и смируваат многумина. Токму тоа е една од причините што многу светски дизајнери за уредување на ентериер се обидуваат со вистинските палети на бои и соодветни детали да креираат чувство на присутност на морето во домовите ширум светот.

Повеќе за оваа содржини прочитајте на овој линк.

Објавено:
15 март 2017
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
795 пати