„Imagined Landscape“-Тапети како уметнички дела

10 мај 2017

За прв пат независен бренд кој се занимава со производство на тапети, Calico Wallpaper, ангажираше надворешни дизајнери за креирање на нова серија наречена „Imagined Landscape", која дебитираше на овогодинешниот саем за мебел во Милано.

Оваа колекција содржи различни пејзажи кои се вклопуваат со дизајнерската естетика на овој бренд и методите кои тие ги користат. Во соработка со дизајнерите, тие ја прошириле својата понуда на беспрекорни тапети кои не се едноставни ѕидни облогу, туку вистински уметнички дела.

Повеќе за оваа содржина прочитајте на овој линк.

Објавено:
10 мај 2017
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
111 пати