Кујна во која готвењето е уметност и вистинско уживање

5 декември 2018

Дефинитивно, оваа модерна кујна е кујна од соништата на сите луѓе за кои готвењето е пасија и задоволство. Таа е голема 35 метри квадратни, а иницијалната идеја била да се создаде простран и функционален простор налик јавните градски кујни. За нејзината изведба се користени природни елементи – дрво, метал и мермер. Освен интересните расветни тела, тука се и декоративниот ѕид со мрежа на кој е сместен дел од кујнскиот прибор, како и вертикалната градина чија позадина е изработена од рециклирани пластички кеси.

Целата содржина прочитајте ја ТУКА

Објавено:
5 декември 2018
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
772 пати