Култни филмови од 1990-те што сакаме пак да ги гледаме

16 март 2017

Ако сте биле дете или тинејџер во 90-те години на минатиот век, сигурно со задоволство ќе се присетите на овие култни филмови што одбележаа една цела генерација.

Empire records

Во тоа време не постоеше толкав избор на технолошки „играчки" како денеска, па еден од омилените начини за пополнување на слободното време помеѓу завршувањето на училишните обврски и маалските игри на улица, беше одењето во видеотека и изнајмувањето на видео касети со филмовите што сакавме да ги гледаме до бесконечност, што поради омилените актери, што поради музиката или приказната.

Dazed and confused

Во продолжение ја потсетуваме „нашата" генерација на некои од филмовите што ни ги одбележаа детските и тинејџерските денови, а истовремено им ги предлагаме да ги погледнат и на оние генерации после нас. А на крајот од денот, независно на која генерација и припаѓате, уживањето со овие филмови е загарантирано.

Empire records (1995)

Clueless (1995)

Dazed and Confused (1993)

My girl (1991)

Now and Then (1995)

10 Things i hate about you (1999)

 

 

Објавено:
16 март 2017
Категорија: 
Култура
Прочитано:
628 пати