Најшарените улици низ светот

27 јуни 2018

Светот без бои би бил монотон и во најмала рака досаден. Затоа им се радуваме на боите и на магијата која тие ја создаваат.

Денеска направивме една виртуелна прошетка низ светот и ги лоциравме најживописните улици каде не се штедело ниту на боја, ниту на имагинација.

Голем дел од нив се и познати туристички атракции, а она што е заедничко за сите е што се вистински уметнички дела.

Ако немате идеја каде би била вашата следна туристичка авантура, како инспирација нека ви послужат најживописните улици низ светот.

Calle 28 de Julio, Barranco, Peru

Kampung Pelangi, Randusari, Indonezija

Ulica Steiner, San Francisco, SAD

Throughout Agueda

Hosier Lane, Melbourne

Rainbow Village, Taichung, Tajvan

Selaron stubište, Rio de Janeiro, Brazil

Palmitas, Meksiko

Chefchaonen, Maroko

 

Објавено:
27 јуни 2018
Категорија: 
Култура
Прочитано:
235 пати