Бенетон си заминува од Бенетон

13 мај 2014

Benetton-2

Алесандро Бенетон си заминува од челото на неговата семејна модна компанија, а се враќа на приватниот ивестиционен фонд 21 Partners, што го основаше во 1992 година. Ова негово заминување ќе ја прекине долгогодишната традиција. Имено, досега 49 години на чело на компанијата бил член од семејството Бенетон. Но, тоа веќе нема да биде случај, бидејќи на местото Алесандро, ќе дојде Џиани Мион.

Освен тоа, тој ќе продолжи да работи и како заменик директор на семејниот холдинг на семејството Бенетон, Edizione Srl, кој вклучува  инвестиции и во други компании како Autogrill SpA, Eurostazioni SpA, World Duty Free SpA and Sintonia SpA.

Алесандро Бенетон Алесандро Бенетон

benetton

tumblr_lymgl1sB5M1qfx423o1_1280

Објавено:
13 мај 2014
Категорија: 
Актуел