Како беа дочекани шампионите

17 јули 2018

Светското првенство во фудбал во Русија заврши во неделата, со спектакуларниот натпревар помеѓу Франција и Хрватска.

Конечниот резултат беше 4:2 за Франција и тие се новите светски прваци, но Хрватите ги освоија срцата на многумина, па иако втори, сепак тие беа еднакви шампиони со Французите.

На првенството, тие беа репрезентативци што доаѓаат од најмалата земја, а остварија успех што ќе се запише во историјата.

Токму затоа и не изненадува спектакуларниот дочек што беше организиран во Загреб. И Французите имаа шампионски дочек во Париз, а дел од атмосферата од двата града ви пренесуваме во продолжение:

 

 

A post shared by Naša domovina (@hrvatska_page) onJul 16, 2018 at 10:30am PDT

 

 

A post shared by Naša domovina(@hrvatska_page) onJul 16, 2018 at 11:00am PDT

 

 

 

A post shared by Luka Modric (@modricarmy) onJul 16, 2018 at 1:13pm PDT

 

 

A post shared by We Are Croatia (@wecroatia) onJul 16, 2018 at 1:31pm PDT

 

 

A post shared by We Are Croatia (@wecroatia) onJul 16, 2018 at 9:01am PDT

 

 

A post shared by We Are Croatia (@wecroatia) onJul 15, 2018 at 3:17am PDT

 

 

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) onJul 16, 2018 at 2:30pm PDT

 

 фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор:dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор: aol.com

фото извор: dailymail.co.uk

фото извор:dailymail.co.uk

фото извор:dailymail.co.uk

 

Објавено:
17 јули 2018
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
316 пати