Мајкл Корс стана милијардер

5 февруари 2014

Јавното надавање започна во 2011 година и почна да криши рекорди  со растење на акциите за 25 % уште првиот ден, за да и неколку години подоцна тие сеуште одат во нагорна линија односно 17. 3 % или 89. 91 долари за акција.

Мајкл Корс е последното име кое се вбројува во групата на дизајнери милијардери во која спаѓаат Доменико Долче, Стефано Габана, Тори Бурч и Миуча Прада.

Објавено:
5 февруари 2014
Категорија: 
Актуел