Евровизија 2017

Салвадор - момчето од „Евровизија“ за кое сите зборуваат

10 мај 2017

Салвадор вон сите стереотипи на Евровизија

Салвадор Вилар Собрал е роден 1989 година во Лисабон, Португалија но живее на три места низ светот и тоа во Америка, Барселона и Мадрид.


Во 2009-та година учествувал во третата сезона на Поп идол и го освоил седмото место. Студира психологија на Higher Institute, потоа заминува за Америка каде студира џез на Taller de Music School.

Ако сте еден од оние што не ја гледаат Евровизија, погледнете го само Салвадор и ќе слушнете дека е сосема поинаков од другите - ангелски глас, настап кој искрено отлсикува комплетен уметник и музичар.

Погледнето го видеото, уживајте со Салвадор!

 

Објавено:
10 мај 2017
Категорија: 
Актуел
Прочитано:
4.949 пати