Модни додатоци создадени за есенската идила

12 октомври 2013

Новиот дизајн не води во светот на живата уметност и музичкиот правец кој е познат како фламенго бидејќи инспирацијата за создавање на колекцијата, корените ги влече токму од шпанската танчарка Josefa de Olivia, позната како Пепита.

Во текот на 19 век оваа танчарка ја воодушевувала боемската публика, а нејзините ритмички движења се наречени пепита, редок пример на нежна ружа. Бидејќи колекцијата изобилува со модни додатоци полни со емоции, не се сомневаме дека ќе бидат омилени пред се на девојките кои се склони кон романтиката.

Објавено:
12 октомври 2013
Категорија: 
Модни додатоци