Необичните инспирации на дизајнерите

16 септември 2013

Во модниот дизајн било кој момент од секојдневието може да послужи како необична инспирација за дизајнерските творби. Се зависи од инвентивноста и слободата на модниот дизајнер  и колку успешно ќе направи трансформација од тоа што најмалку се очекува во носливо модно парче.  Во продолжение погледнете што ги мотивирало познатите дизајнери за создавањето на нивните последни колекции за сезоната пролет-лето 2014.

Филип Лим се инспирираше од природнатата палета на бои на земјата и камењата Филип Лим се инспирираше од природнатата палета на бои на земјата и камењата

Оскар де ла Рента беше мотивиран од уметничките портрети на сестрите Фритон Оскар де ла Рента беше мотивиран од уметничките портрети на сестрите Фритон

Традиционалната облека на Индијанците се препознаваше во креациите на Дона Каран Традиционалната облека на Индијанците се препознаваше во креациите на Дона Каран

Џил Стјуард очигледно била фасцинирана од изгледот на девојките на рок ѕвездите од 70-те Џил Стјуард очигледно била фасцинирана од изгледот на девојките на рок ѕвездите од 70-те

Данскиот дизајнер на мебел Арне Јакобсен и неговата позната фотелја-јајце, беше предизвик за лела Роуз Данскиот дизајнер на мебел Арне Јакобсен и неговата позната фотелја-јајце, беше предизвик за Лела Роуз

 

 

 

 

 

Објавено:
16 септември 2013
Категорија: 
Тренд