Тренд: Џемпери со деновите од неделата

1 септември 2017

Алберта Ферети направи одлична проценка и погоди во центарот со џемперите со деновите од неделата. Во 90-тите беше популарна долна облека со такви натписи, но дизајнерката успеа да наметне сосема нов тренд.

Доказ за тоа е што речиси и да не постои позната личност што нема макар еден во својот гардеробер. Постои ли подобра реклама од тоа?

Џемперите дури го прошетаа и цвениот килим на филмскиот фестивал во Венеција и тоа благодарение на моделите Исабели Фонтана и Изабел Гоуларт.

И двете се појавија во црна варијанта на моделот, едната со натпис Вторник, а другата Четврток.  Пред нив во ваков џемпер се видени и Дајан Кругер, Џиџи Хадид, Амал Клуни...

Инаку, еден ваков џемпер, кој е достапен во повеќе интензивни бои, чини околу 400 евра, додека пак, комплетот со сите седум дена во неделата изнесува околу 3.500 евра.

 

 

 

 

 

 

 

Still weather for the #RainbowWeek sweaters! @hoskelsa in red #Saturday. #AlbertaFerretti

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti) onMay 7, 2017 at 6:19am PDT

 

 

@chrisellelim is looking forward to Friday! Weekend is around the corner! #RainbowWeek #AlbertaFerretti

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti) onMar 9, 2017 at 12:45pm PST

 

 

An ordinary #Monday for @alessandraambrosio wearing a #RainbowWeek Sweater. #AlbertaFerretti

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti) onMar 9, 2017 at 4:43am PST

 

 

p> 

 

Sunday with a view. @alessandraambrosio is looking forward to the new week! #RainbowWeek #AlbertaFerretti

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti) onJan 30, 2017 at 1:16am PST

 

 

Tuesday girl @manrepeller wears a #RainbowWeek sweater! #AlbertaFerretti

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti) onJan 29, 2017 at 5:56am PST

 

 

A different #Monday. Repost @carineroitfeld wearing the #RainbowWeek by #AlbertaFerretti

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti) onJan 30, 2017 at 8:44am PST

 

 

Amal Clooney spotted wearing the #Sunday sweater from the #RainbowWeek by #AlbertaFerretti

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti) onJan 30, 2017 at 2:37pm PST

 

 

Monday with @anna_dello_russo. #AlbertaFerretti #RainbowWeek #PreFall17

A post shared by Alberta Ferretti (@albertaferretti) onJan 22, 2017 at 7:02am PST

 

 

Објавено:
1 септември 2017
Категорија: 
Тренд
Прочитано:
851 пати