Како се создава „Диор“ магијата

Модното шоу на „Диор“ на модната недела во Париз привлече големо внимание. Марија прикажа еден сосема нов имиџ на брендот, многу близок на новата генерација.

Но, исто така, внимание привлече и сцената што беше трибјут на Тарот градината, во Тоскана, дело на уметницата Ники де Сант Фале.

Мозаиците од стакло се нејзина препознатливост, а „Диор“ го пренесоа тоа на најфасцинантен можен начин - од ништо создавајќи место што потсетува на градината со скулптури.

Токму во видеото ќе видите како се создава магија во просторот.

Објавено:
28 септември 2017
Прегледно:
182 пати