Во работилницата на Ермес...

„Ермес“ е еден од најпопуларните брендови, особено препознатлив по чантите „Биркин“. Сепак, нивниот успех го должат на совршената изработка на сите модни додатоци.

Веќе ви презентиравме како се изработуваат нивните свилени марами.

Во видеото погоре пак, можете да видите како се изработува само еден од моделите чанти во оваа модна куќа. Но, ништо помалку интересно не е во работилницата за кожа на „Ермес“, или пак начинот на кој се изработуваат вратоврските од свила...

Од овие неколку минути ќе видите дека успехот на модната куќа зависи од прецизноста, образованоста и умешноста на луѓето што се занимаваат со рачната изработка. Иако кај нас занаетот е ставен во втор план, во светот и тоа како се цени, бидејќи производот што го посакувате доаѓа токму од нечии вешти раце.

Одвојте неколку минути и ѕирнете во различните делови на производството на „Ермес“:

 

Објавено:
10 јануари 2018
Прегледно:
565 пати