Најновите

Интервјуа

проф.д-р Марија Ветероска

Декан на факултетот за Дизајн и мултимедија, сценограф

Во време на борба за кликови, културата не е привлечна тема

Проф.д-р Марија Ветероска е нашиот соговорник во септемвриското насловно интервју, во кое разговаравме за широк спектар на теми од богатиот хоризонт на познавања на нашата соговорничка, од предизвиците во образовниот систем како последица на вонредната ситуација, до параметрите што го одредуваат квалитетот на сценографијата.

Даница
Стојанова

пијанистка, професор, публицист и музички селектор на „Охридско Лето“

Искра
Младеновска

дизајнерка

Пасворд
продукција

Организатори на Д Фестивал

Бела соба

Изложба фотографии од Милчо Манчевски ќе биде отворена на 1. октомври во МСУ

„Уметничкиот пристап на Милчо Манчевски кон создавање слики постојано ги поместува границите и ги избегнува конвенциите. Во „ТАМУ", тој нѐ води на...

Џиџи и Зејн ги објавија првите фотографии со бебето

Светските медиуми уште претходната недела почнаа да објавуваат вести дека моделот Џиџи Хадид се породила во тајност.Но, со најновата Инстаграм...