Дрвен таван во внатрешното уредување

29 август 2023

Кога станува збор за ентериер навикнати сме на бели тавани, а она по што најчесто се разликуваат е висината.

Но, и дрвените тавани еднакво добро изгледаат како во класично и во модерно уреден дом.

Во најголем број случаи подот и таванот се со ист дезен, односно од исто дрво, па даваат компактна целина на самиот простор.

Сепак се сретнуваат и варијанти каде што видот на дрвото и бојата се разликуваат, а со самото тоа го разигруваат и просторот.

Во секој случај дрвениот таван изгледа ефектно и доаѓа до израз.

Обично дрвените тавани даваат чувство на топлина, па почесто ги сретнуваме во планинските викендички.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jane Rockett (rockettstgeorge)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by amoeba design (amoeba.design)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PDG (pearsondesigngroup)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cerno (cerno_group)

Објавено:
29 август 2023
Категорија: 
Архитектура