Инстаграм профил со бајковити домови инспирирани од Дизни

11 јануари 2024

И додека ние го чекаме снегот што малку е веројатно дека ќе падне, на еден Инстаграм профил означен како @lulumoonowlbooks наидовме на бајковити креации, од коишто најмногу ни се допаднаа домовите.

Тие изгледаат толку магично и неверојатно реалистично што посакуваме за момент да се телепортираме во нив и да уживаме во замислениот свет на креаторот.

Додека ги гледаме чувствуваме како да не носат во едно детско сеќавање кога сме верувале дека приказните можат да оживеат.

Зад создавањето на овие објави се чувствува инспирација од дизниевата магија, а при креирањето на фантастичниот дом користени се алатки од типот на Photoshop, Lightroom, Midjourney.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dina Dennaoui (lulumoonowlbooks)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dina Dennaoui (lulumoonowlbooks)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dina Dennaoui (lulumoonowlbooks)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dina Dennaoui (lulumoonowlbooks)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dina Dennaoui (lulumoonowlbooks)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dina Dennaoui (lulumoonowlbooks)

Објавено:
11 јануари 2024
Категорија: 
Архитектура