Јута - природен материјал за тренди ентериери

10 јули 2023

Плетените детали и понатаму се тренд во внатрешното уредување, а природните материјали веќе неколку сезони доминираат во ентериерите.

Летните месеци се како создадени за ваков декор, а сега на ред се изработките од јута, кој што во голема мера потсетува на ратанот.

Овој материјал внесува доза на опуштеност и одлично се комбинира со доминантно бели ентериери.

Најчесто го гледаме во облик на тепих, но го има и во други разни форми и улоги – клупи, подметачи, перничиња, се само дел од решенијата од јута.

Еве како инстаграмџиите тоа го замислуваат.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IN RESIDENCE (inresidence.nyc)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Loloi (loloirugs)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by muy mucho Armenia (muymuchoam)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Albany Park (albanyparkhome)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SEA TRIBE (sea_tribe)

 Фото: Instagram, Pinterest

Објавено:
10 јули 2023
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
394 пати