Како бојата на годината да ја имплементирате во ентериерот?

16 јануари 2024

За боја на годината што стартуваше официјално е одбрана PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, што во превод би значело нијанса помеѓу бојата на праската и пудрата.

Токму оваа нежна и романтична боја ќе доминира во модата, но и во уредувањето на ентериери во 2024-та. Одлуката е донесена од страна на светскиот Институт за боја Pantone којшто по внимателни анализи секоја година одбира нијанса што ќе ја одбележи.

Во 2023-та тоа беше силната Viva Magenta, за годинава да дојде до израз прилично помека и посензуална боја.

Повеќе прочитајте на овој линк.

Објавено:
16 јануари 2024
Категорија: 
Архитектура