Оваа куќа до езеро е идеална за бегство од секојдневието

15 септември 2023

Кога сакаме да избегаме од градската гужва и да бидеме далеку од метежот на секојдневнието, бараме место кое ќе ни го пружи потребниот мир.

Една таква куќарка пронајдовме на Инстаграм, а се наоѓа во градот Јајце, во БиХ.

Погледот којшто го нуди е неверојатен, создаден за максимално уживање во природата со поглед на Пливските езера.

Во однос на градбата вклучени се дрво и камен, односно направена е совршена комбинација на индустриски и топол модерен стил.

Во уредувањето преовладуваат темните бои, но тоа не преставува проблем за светлината која што ја има во изобилие.

Покрај каменот и дрвото застапени се и златни детали кои што на ентериерот му даваат мала доза на луксуз.

Освен тоа во куќата ќе најдете и финска сауна, каде што релаксирањето има друга димензија.

Посетителите на оваа мала скриена оаза можат да уживаат и во дворот, насладувајќи се на прекрасната природа.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stone Chalets (stone_chalets)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stone Chalets (stone_chalets)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stone Chalets (stone_chalets)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stone Chalets (stone_chalets)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stone Chalets (stone_chalets)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stone Chalets (@stone_chalets)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stone Chalets (stone_chalets)

Фото:Booking, Instagram

Објавено:
15 септември 2023
Категорија: 
Архитектура