Зимска идила во снежни, игло хотели

4 јануари 2024

Од атрактивни зимски дестинации за денес ги одвојуваме игло-хотелите коишто ги има на неколку локации во Швајцарија, Австрија и Германија.

Овие бајковити, снежни одморалишта, коишто никнуваат секоја година во недопрена природа никого не оставаат рамнодушен.

Тие се истовремено луксузни, модерни, но и совршени за оние кои уживаат во природата и зимските пејзажи.

Сместени се на височини од 2000 па се до 2727 метри, во зависност од локацијата, а она што е заедничко за сите е дека вклучуваат ресторан, бар и сауна.

Располагаат со различни типови на сместувања, фамилијарни и за парови, а во некои од нив има и приватно џакузи.

Погледот што го пружаат е неверојатен, а љубителите на зимските спортови имаат одлични ски патеки на располагање во секое време.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (@igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexandra Taylor (alliemtaylor)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iglu-Dorf (igludorf)

Објавено:
4 јануари 2024
Категорија: 
Архитектура