Гламур и луксуз: Кога синот на Ели Сааб се жени...

22 јули 2019

... Тогаш луксуз е недоволно силна придавка да се опише веселбата. Поточно трите. Имено, Ели Сааб Џуниор и неговата избраничка Кристина Мурад, имаа три веселби, а за секоја од нив дизајнерот Ели Сааб креираше неверојатни креации.

Свадбата се случила минатиот викенд во Либан. Кристина била запросена три месеци по нивниот прв состанок.

„Беше брзо навистина, но немавме сомнеж дека се пронајдовме еден со друг. Ели сакаше да се земеме и минатата година, веднаш по запросувањето, но времето за организација беше кратко, па дури и да се создаде мојата венчаница“, вели Кристина за тамошните медиуми. 

А кога сме кај венчаницата, се работеле две. За едниот фустан биле потрошени 450 часа за рачно аплицирање на кристали, вез и монистра, 150 часа за набори и создавање волумен, по 200 часа за кроењето за двете венчаници... Резултатот е фустан без ракави, изработен од тул и украсен со 500.000 монистра и кристали и венчаница со широко здолниште и корсет, украсена со 650 илјади монистра и 150.000 сваровски кристали, како и „опашка“ долга преку четири метри, наменета за главната церемонија.

„Го запознав свекор ми Ели Сааб пред десет години и тогаш му реков дека би сакала тој да ми го создаде венчалниот фустан. Десет години подоцна, мојот сон стана реалност. Не се мешав во тоа како мојот фустан ќе изгледа. Полесно беше да ја предадам работата во подобри раце. Имавме само неколку проби.Тој ја разбра мојата личност и создаде две уникатни креации кои совршено ме изразуваат. Кога првпат ја пробав венчаницата за главната церемонија, се расплакав. Беше мошне емотивен момент. Беше совршено. Не можев ни да сонувам за поубав фустан. Ги надмина моите очекувања“, вели невестата.

Секако дека со таква гламурозна венчаница оди и вел, кој бил украсен со 50.000 украсни камчиња. 

Религиската церемонија се одржала во интимна градина, која била совршено уредена и дизајнирана од Неијман Ази. Освен трева и дрвја, за атмосферата придонеле и 365 свеќи (за секој ден од годината).

Тортата пак е на пет ката, украсена со 52 свеќи, за секоја недела од годината. 

За забавата, невестата ја облече втората венчаница во златни нијанси и со корсет во горниот дел и вел со 100.000 украсни камчиња.

За третиот дел од веселбата, Криситна се појави во уште една луксузна креација.

Освен младенците и нивните блиски, вниманието го привлекоа и гостите, кои придонесоа за дополнителна доза гламур.

Погледнете ги фотографиите и видеата:

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ParAzar Productions (@parazarme) onJul 18, 2019 at 12:35pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ParAzar Productions (@parazarme) onJul 19, 2019 at 12:30pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ParAzar Productions (@parazarme) onJul 20, 2019 at 10:17am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ParAzar Productions (@parazarme) onJul 20, 2019 at 12:20am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ParAzar Productions (@parazarme) onJul 18, 2019 at 1:34pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ParAzar Productions (@parazarme) onJul 18, 2019 at 12:36pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ParAzar Productions (@parazarme) onJul 18, 2019 at 12:32pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Celio Saab (@celiosaab) onJul 20, 2019 at 7:28am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Celio Saab (@celiosaab) onJul 19, 2019 at 4:59am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stephen Hung (@stephenhungofficial) onJul 20, 2019 at 3:11pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) onJul 20, 2019 at 10:57am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bianca Brandolini (@biancabrandolini) onJul 20, 2019 at 9:28am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salma Abu Deif (@salmaabudeif) onJul 20, 2019 at 6:50am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Haifa Wehbe (@haifawehbe) onJul 20, 2019 at 10:42am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nathalie Fanj (@nathaliefanj) onJul 20, 2019 at 2:26am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Karen Wazen Bakhazi (@karenwazenb) onJul 20, 2019 at 6:57am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kamila Hansen (@kamilahansen) onJul 20, 2019 at 7:28am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lorena Rae (@lorena) onJul 19, 2019 at 10:36am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Razane Jammal (@razanejammal) onJul 20, 2019 at 10:44am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alina Baikova (@alina_baikova) onJul 20, 2019 at 7:47am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lana El Sahely (@lanaelsahely) onJul 19, 2019 at 4:30am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lana El Sahely (@lanaelsahely) onJul 20, 2019 at 2:14am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LEBANESE WEDDINGS (@lebaneseweddings) onJul 18, 2019 at 1:05pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LEBANESE WEDDINGS (@lebaneseweddings) onJul 21, 2019 at 5:36am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LEBANESE WEDDINGS (@lebaneseweddings) onJul 20, 2019 at 10:52am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LEBANESE WEDDINGS (@lebaneseweddings) onJul 19, 2019 at 2:02pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LEBANESE WEDDINGS (@lebaneseweddings) onJul 19, 2019 at 3:35am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LEBANESE WEDDINGS (@lebaneseweddings) onJul 19, 2019 at 8:33am PDT

Објавено:
22 јули 2019
Категорија: 
Бела соба
Прочитано:
3.730 пати