Најпродавани книги во Македонија за 2020 година!

11 јануари 2021

Читањето е во тренд, а онлајн книжарницата КупиКнига.мк која претставува агрегатор на понудата од речиси сите издавачки куќи во Македонија и регионот, направи список на најпродаваните книги во нашата земја изминатата година.

Во продолжение погледнете ги 20 најпродавани дела. 

1. Принцезата Султана: неисплачени солзи - Џин Сасон
2. Апартман во Париз - Гијом Мисо
3. Девојката од Бруклин - Гијом Мисо
4. Е, баш ме заболе - Марк Менсон
5. Тајната на Алексови - Наде Стојилковиќ
6. Бедни луѓе - Фјодор М. Достоевски
7. Лесен начин да ставите крај на пушењето - Ален Кар
8. Богат татко, сиромашен татко – Роберт Киосаки
9. Ќерката на дрвосечачот - Наде Стојилковиќ
10. Тошо Малерот: монологија - Васко Тодоров
11. Т.е. љ.у.б.а.м. – тоа е вистината - Александар Алексов
12. Ако не постои утре - Гијом Мисо
13. Станарката на замокот Вајлдфел - Ен Бронте
14. Девојката и ноќта - Гијом Мисо
15. Пациентот - Себастијан Фицек
16. Моќта на потсвеста - Џозеф Марфи
17. Медитации - Марк Аврелиј
18. Какви што ти се мислите таков ти е животот - Џејмс Ален
19. НОЌ и ДЕН - Вирџинија ВУЛФ
20. Бруклин - Колм Тојбин

Што од ова сте прочитале, а што ќе се најде на вашиот список за 2021 година?

Објавено:
11 јануари 2021
Категорија: 
Култура
Прочитано:
808 пати
Тагови: 
книги