Од Индија до Русија: традиционална невестинска облека

22 јули 2016

Иако прва асоцијација за невеста ни е бела венчаница, сепак традиционалните свадбени обичаи низ светот имаат многу побогато шаренило кога е во прашање невестинската облека.

И тоа е печат на една култура, обележје на една традиција, автентичност на една нација.

Во оваа прекрасна фото-разгледница ќе ви го пренесеме шаренилото од обичаи меѓу кои и традиционалната невестинска облека на свадбени церемонии од различни земји од светот: Индија, Перу, Кина, Романија, Јапонија, Кореја, Норвешка, Русија, Казахстан, Кенија, Индонезија, Мароко...

Јапонија

Јапонија

Јапонија

Индија

Индија

Кореја

Романија

Мароко

Узбекистан

 

Узбекистан

Индонезија

Русија

Индонезија

Кина

Мароко

Казахстан

Кореја

Норвешка

Индија

Кенија

 

Објавено:
22 јули 2016
Категорија: 
Бела соба
Прочитано:
1.256 пати