Американка создава облека со вкус - буквално!

11 ноември 2020

Одамна не сме виделе нешто вака да не' фасцинира кога се кулинарските работи во прашање. Нејзиното име е Лиз Џој и е вистински уметник во она што го работи.

За „Борд Панда“ ќе изјави дека е самоука слаткарка, но тоа само уште повеќе ја зголемува фасцинацијата со нејзините уметнички дела што се јадат и тоа прво со очи.

Доказ дека е врвна во работата е што е и наградувана, а соработка остварила и со разни брендови, меѓу кои и Кристијан Лубутан и Сефора. Лиз создава колачи кои се совршена реплика на парчиња од писта, затоа и не изненадува тоа што многумина сакаат да ја ангажираат. Нема да можете да престанете да ги гледате.

Инаку, вели дека нејзината препознатливост е тоа што преку слатките што ги прави раскажува приказна. Некогаш се инспириа од бајки, некогаш самата смислува нови, а посебно ѝ се драги репликите на случките и приказните што ѝ ги раскажувал татко ѝ.

Покрај тоа, создава мошне реалистични колачиња, па дури и сетови кои прават совршено уредена соба.

Погледнете дел од фотографиите од нејзиниот инстаграм профил и уверете се во талентот:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onNov 10, 2020 at 9:18am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onNov 7, 2020 at 9:38am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onOct 16, 2020 at 9:47am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onSep 1, 2020 at 9:40am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onSep 4, 2020 at 10:23am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onAug 22, 2020 at 9:48am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onAug 18, 2020 at 11:42am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onAug 4, 2020 at 11:41am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onAug 1, 2020 at 12:13pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onJul 17, 2020 at 11:08am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onJun 29, 2020 at 12:36pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onJun 11, 2020 at 12:40pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onMay 16, 2020 at 11:16am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onApr 1, 2020 at 12:36pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Edible Art by Liz joy (@inspiredtotaste) onMar 8, 2020 at 12:24pm PDT

 

 

Објавено:
11 ноември 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
908 пати