Анатомските истражувања на Ферагамо поставени на изложба во Фиренца

19 јуни 2014

Музејот на италијанската модна етикета Салваторе Ферагамо во Фиренца, овој месец ги отвори вратите со изложбата насловена „Рамнотежа“ која тематизира на истражувачките корени и посветеноста на Ферагамо за човечката нога. Изложбата е поставена во девет простории и на посетителите им нуди увид во тоа како дизајнерот ја насочува неговата страст кон обувките и нејзината поврзаност со архитектурата, археологијата, танцот, фотографијата и филмот.

 

Изложбата всушност опишува како различните сегменти од уметноста му помогнале на Ферагамо во обликувањето на совршените обувки. Изложбата „Рамнотежа“ е отворена од денеска па се до 15-ти април 2015 година.

Објавено:
19 јуни 2014
Категорија: 
Култура