Аоста - едно од најинтерсните места во Италија

17 јануари 2020

Ако сте љубител на зимата и зимските спортови, тогаш не пропуштајте ја шансата да ја посетите Аоста. Но, дури и кога не е зима, градот Аоста е еден од најинтересните места во Италија.

Сместен е во северозападниот дел од земјата, речиси на границата со Франција и Швајцарија.

Идеална дестинација за оние што сакаат да уживаат во алпските мотиви во близина на Монблан. 

Но, освен прекрасната Аоста долина, во рамки на која се наоѓаат неколку зимски центри, градот тима и неколку фантастични римски и средновековни скулптури и зданија кои треба задолжително да се посетат. Миксот на културата и природата ќе ве воодушеват.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Castles and Palaces (@castles_and_palaces) onJan 12, 2020 at 11:12am PST

 Доколку се одлучите за оваа дестинација, не пропуштајте и да вкусите некои од тамошните специјалитети, а посебно се горди на Карбонада - чадено месо со вино, лук и зачини , како и моцета - сушено говедско месо, зачинето со планински билки. Италијаните во овој дел од земјата приготвуваат и одличен колбас со варени компири, сало, зачини и квалитетна шунка. 

Не заминувајте си без да ги пробате фантастичните сирења и вина, бидејќи овој дел од Италија е одличен за одгледување винова лоза и овошја.

Дел од зимската магија ви ја презентираме во продолжение:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fabio (@fabiophototravel) onJan 16, 2020 at 9:03am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Manuela (@manuela.hev) onJan 17, 2020 at 4:18am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mario Tarello (@mariotarello) onJan 16, 2020 at 1:04pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@r.maric) onJan 16, 2020 at 1:04pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pierrot Bottex (@dans_loeil_du_pierrot) onJan 16, 2020 at 12:03pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Laura (@laura_bras) onJan 16, 2020 at 9:42am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Manuela (@manuela.hev) onJan 16, 2020 at 8:54am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by;(@valledaostanelcuore) onDec 9, 2019 at 12:51am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@valledaostanelcuore) onDec 14, 2019 at 5:00am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@valledaostanelcuore) onJan 7, 2020 at 10:59pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by(@valledaostanelcuore) onJan 6, 2020 at 1:41am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by(@valledaostanelcuore) onDec 18, 2019 at 10:49pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@valledaostanelcuore) onDec 19, 2019 at 10:22pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@valledaostanelcuore) onDec 22, 2019 at 11:19pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@valledaostanelcuore) onJan 1, 2020 at 1:55am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valle Aosta (@valledaosta_official) onJan 16, 2020 at 12:34am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valle Aosta (@valledaosta_official) onJan 15, 2020 at 3:17am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valle Aosta (@valledaosta_official) onJan 6, 2020 at 1:14am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aosta Valley Card (@aostavalleycard) onJan 8, 2020 at 10:29am PST

Објавено:
17 јануари 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
773 пати