Прекрасен дом уреден во скандинавски стил проткаен со индустриски детали

11 јуни 2019

Овој прекрасен дом се наоѓа во градот Мурманкс, Русија. Зад одличниот концепт стои искусниот архитект Денис Красиков. Станува збор за нетипичен скандинавски стил на уредување, кој отскокнува од шаблоните.

Просторот е отворен и светол благодарение на големите прозори и исклучително високиот плафон.

Одличен визуелен ефект е постигнат преку контрастот на белате ѕидови со сивите тонови на мебелот, како и темниот дрвен под. Поговорките на ѕидовите, иако во црно-бели нијанси, ја дополнуваат атмосферата и на домот му даваат уникатен печат.

Целиот текст прочитајте го ТУКА.

Извор: Elena Luka Home

Објавено:
11 јуни 2019
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
649 пати