10 симпатични идеи за летно уредување на мали балкони

16 јуни 2022

Доколку живеете во стан, особено во голем и густо населен град, сигурно сте добро запознаени со сите позитивни и негативни страни на малите и тесни балкони. Но, со доволно креативност и имагинација, дури и најмалите балкони можете да ги трансформирате во удобни бајковити катчиња каде ќе ги поминете топлите денови и пријатните летни вечери.

Тајната лежи во паметно уредување на малиот простор со компактен мебел кој одговара на димензиите на вашиот балкон, столчиња и масички на расклопување, а декорациите што ќе ви помогнат да го претворите вашиот мал балкон во најромантичниот и најудобниот дел од вашиот дом, вклучуваат многу зеленило, и саксии цвеќиња; правилно осветливање со фенери, свеќи или мали сијалички со топла светлина, како и меки декоративни перничиња и соодветни теписончиња.

Во прилог ви нудиме 10 симпатични идеи за летно уредување на мали балкони:

Објавено:
16 јуни 2022
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
2.714 пати