10 – те најдобри софи на сите времиња

11 ноември 2016

Доколку припаѓате на оние кои веќе го најдоа својот дом во „Elena Luka Home" или сте во потрага по вистинската софа, погледнете ги нашите предлози. Овде ќе пронајдете многубројни стилови на парче мебел, инспирација и објаснување.

Честерфилд софа

За создавањето на оваа софа постои приказна која датира од 18 – от век. Четвртиот гроф од Честерфилд ја нарачал првата софа од овој вид со барање да се направи ова парче мебел кое ќе обезбеди удобно седење без туткање на неговото одело

Софата Честерфилд станала симбол на отмената софистицираност и досега не го изгубила својот необичен шарм. Овој стил е дефиниран со употреба на кожа, заоблен наслон за раце и заоблен наслон за грбот кој е на иста висина.

За целата содржина кликнете > ТУКА

Објавено:
11 ноември 2016
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
1.348 пати
Извор: 
Elena Luka Home