Архитектура и мода - спој на две уметности

27 јуни 2020

За оваа бесконечна поврзаност меѓу архитектурата и модата, познатата Коко Шанел рекла ,,Модата е архитектура. Сè е во пропорциите''.

Спојот меѓу модата и архитектурата се чини дека е насекаде околу нас. Оваа игра еволуира на иновативни, неочекувани и храбри начини, кои често може да ги забележите во излозите на брендовите, колекциите, објектите и модните ревии. Од една страна е архитектот кој мора да најде начин неговиот објект да се истагне и да трае, а од друга страна е модниот дизајнер кој мора да дизајнира облека која ќе одговара на телото.

Целата содржина прочитајте ја ТУКА.

Објавено:
27 јуни 2020
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
346 пати