Асиметрија, земјени тонови, природни материјали – топ трендови во уредувањето за 2020

5 август 2020

Новите трендови во ентериерното уредување за 2020 година, создаваат блиска релација на човекот со природата и на човекот со својот внатрешен свет и мир.

Па според овие начела, се истакнуваат неколку тенденции кои веќе активно се применуваат во модерното домување.

Дополнително, вонредните услови во кои живееме оваа година, ни го потврдија начелото дека домот е нашиот најзначаен свет и вложувањето во нашето секојдневно опкружување, има голема улога за нашата севкупна благосостојба.

Во продолжение издвојуваме четири водечки трендови.

Земјени тонови и природни материјали


Симбиоза на човекот и природата, зеленило и тропски детали


Мултифункционален простор


Заоблени форми и асиметрија

Објавено:
5 август 2020
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
2.809 пати