Бојадисајте ги ѕидовите според Вашиот карактер

7 ноември 2018

Доколку сакате да ги бојадисате ѕидовите, а не знаете за која боја да се одлучите, прочитајте неколку совети од древниот кинески систем Фенг шуи. Оваа кинеска вештина, стара повеќе од 3.500 години, се поврзува со уредување на животниот и работниот простор. Истата нуди теорија која влијае врз квалитетот на нашиот живот. Бојата е еден од најважните елементи во домот, која треба да биде усогласена со нашиот карактер.

Фенг шуи се темели на 5 елементи: дрво, оган, земја, метал и вода. Секој од овие елементи има своја боја, која различно влијае врз различни луѓе.

Целата содржина прочитајте ја ТУКА

Објавено:
7 ноември 2018
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
439 пати