Десетте најубави детски соби избрани по принципот Монтесори

1 јули 2017

Монтесори принципот е метод на уредување на ентериери за деца кој ја нагласува независноста и слободата со поставување на граници во рамките во кои се одвива правилниот детски развој.

Овој метод пред сè ги негува функционалноста и минимализмот. Доколку поставите мебел во детската соба така што секој предмет ќе биде лесно достапен, ќе го забрзате патот на детето кон неговагта независност. Исто така, не е пожелно да го натрупате просторот со непотребни работи – детето кое има куп играчки попрво ќе побара забава на друго место отколку што ќе избере некоја од нив.

Повеќе за оваа содржина прочитајте на овој линк.

Објавено:
1 јули 2017
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
2.835 пати