Дали сте знаеле дека вашиот дом може да влијае на намалување на секојдневниот стрес?

Вистината е дека уредувањето на домот може да има огромно, научно докажано влијание на вашето секојдневно расположение.

За среќа, уредувањето на домот кој носи добро расположение е многу полесно отколку што замислувате. Применете неколку или сите овие совети и ќе ја забележите разликата!

Овозможете му природна светлина на домот

Природната светлина може да има силно влијание на расположението во текот на денот. Истражувањата сугерираат дека сончевата светлина која поминува низ прозорците може да го подигне нивото на серотонин – хормонот на среќа кој помага во борбата против депресија и го подига расположението.

Заменете ги тешките драперии и густи завеси со некои лесни и проѕирни, додадете рефлектирачки површини и огледала. Погрижете се прозорците постојано да бидат чисти.

Повеќе за оваа содржина читајте на овој линк.

Објавено:
24 јули 2017
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
503 пати