Дочекајте ја вистинската есенска магија во хрватската „Волшебна колиба“

3 октомври 2022

За некои од нас збогувањето со летото сè уште оди тешко, но секако ги има и оние кои со нетрпение го планираат следното патување за да нурнат во златното море од пожолтени листови.

Вљубениците во есента знаат дека нејзината магија најубаво се чувствува в природа, помеѓу позлатените дрвја и бајковитите планински и шумски пејсажи.

Дочекот на новата сезона со себе повлекува и одредени ритуали, како што е пиењето топол чај во удобен ентериер со свеќи, камин, под меко ќебе и во друштво на добар филм или книга.

Па, доколку сакате да уживате во двете прекрасни страни на есента, не се двоумете и започнете со планирање викенд во Хрватска, каде ќе најдете многу колиби кои ќе ви ја понудат совршената есенска идила.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

„Волшебната колиба" (да, тоа е името на колибата) е една од нив. Таа се наоѓа во Хлевци, недалеку од Равна Гора, место каде денес се наоѓаат едни од најубавите и најпознатите викендици во земјата.

Куќата се простира на 350 метри квадратни и може да прими осум лица. Има четири спални соби и два тоалети, две дневни соби и кујна. Волшебната колиба може да се пофали со базен и градина од 7.000 м2.

Името на колибата е сосем оправдано бидејќи искуството и енергијата што секој ја доживува кога ќе дојде таму е ништо помалку од волшебно.

Погледнете како изгледа ова бајковито место.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Čarobna Koliba (@carobnakoliba)

Објавено:
3 октомври 2022
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
2.511 пати