Геометриски мотиви на ѕидовите – тренд во ентериерното уредување

10 јануари 2019

Еден сегмент на минималистичката естетика во уредувањето на ентериерите е примената на геометриските форми и чистите линии.

Ако се земат во предвид трендовте што ги најавува Пинтерест, а во однос на ентериерното уредување за 2019 година, една од тенденциите ќе бидат геометриските мотиви на ѕидовите.

Комбинација на различни геометриски форми во различни нијанси, може да му дадат една поинаква димензија на вашето секојдневие.

Ефектот е: видлива трансформација, а сепак со мала инвестиција.

Ќе ве инспирираме со неколку интересни ентериерни решенија во кои акцентот е на ѕидовите со геометриски мотиви.

 Фото: Пинтерест

Објавено:
10 јануари 2019
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
463 пати