Хит во модерното уредување: Софи во пастелна нијанса

21 септември 2020

Софата и фотелјите се едни од највпечатливите парчиња мебел. Тие се први воочливи и во голем дел ја дефинираат естетиката на просторот.

Воедно, најчесто тоа треба да се парчиња што освен естетски, ќе ги задоволат и вашите критериуми за удобност.

На профилите на Инстаграм посветени на внатрешното уредување забележавме дека се повторува еден тренд - софи во пастелни нијанси.

Освен тоа, оваа сезона посебно се актуелни оние дизајни кои имаат заоблени агли и кои најчесто се изработени од кадифе. Сепак, ништо помалку привлечни не се ниту оние од кадифе, кожа или мебел штоф...

Меѓу највпечатливите се оние што се составени од повеќе делови. Во продолжение ќе ви покажеме неколку предлози, а доколку планирате промена во домот, тогаш можеби ова ќе ви биде добредојдена инспирација. 

Обрнете внимание на обликот и текстурата и не стравувајте да пробате нешто ново:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ilja brautigam (@ilja60) onMar 1, 2018 at 12:15am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fade Studios (@fade_nyc) onMay 21, 2018 at 12:04pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Levin Chin, Trend Scout (@levinchintrendscout) onApr 12, 2017 at 1:06pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Seletti Store Milano (@selettistoremilano) onOct 19, 2017 at 6:30am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arlo & Jacob (@arloandjacob) onSep 21, 2020 at 5:47am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bespoke by Luigi Gentile (@bespokebylg) onSep 21, 2020 at 5:20am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sur Mer Deco (@surmerdeco) onSep 21, 2020 at 3:26am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simply Discount Furniture (@simplydiscountfurniture) onSep 20, 2020 at 11:28am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simply Discount Furniture (@simplydiscountfurniture) onSep 17, 2020 at 12:47pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simply Discount Furniture (@simplydiscountfurniture) onSep 20, 2020 at 9:05am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maba Koltuk (@mabakoltuk) onSep 18, 2020 at 6:19am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Caroline Elisa (@by_artemis) onSep 20, 2020 at 9:49am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pastel Pantone (@pastelcolourpantone) onSep 9, 2019 at 1:43am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pastel Pantone (@pastelcolourpantone) onSep 9, 2019 at 1:43am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Deloudis (@deloudis_) onAug 30, 2020 at 9:22pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Deloudis (@deloudis_) onJul 30, 2020 at 9:49pm PDT

 

Објавено:
21 септември 2020
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
2.257 пати