И полиците можат да бидат совршен декор во домот

27 октомври 2020

Минатата година на Инстаграм беше мошне популарен предизвикот наречен #shelfie (Shelfie - полица +Selfie - селфи), со цел да се поттикне креативноста за уредување на полиците.

И навистина, од тој предизвик се појавија илјадници фотографии од полици, украсени на разни начини, со различен естетски сензибилитет.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Future Kept (@thefuturekept) onNov 10, 2019 at 12:17am PST

Можеби неправедно запоставени, но фино уредени полици можат да бидат фантастичен декор во домот. Воедно, може да се набљудуваат како една целина, преку која можете да раскажете приказна.

Во потрага по интересни примери, го најдовме профилот @thefuturekept, каде има одличен пример како една полица може да изгледа сосема поинаку и да раскажува сосема различна приказна во зависност од елементите кои ги содржи.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Future Kept (@thefuturekept) onOct 15, 2020 at 11:42pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Future Kept (@thefuturekept) onMay 16, 2020 at 11:29pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Future Kept (@thefuturekept) onDec 15, 2019 at 1:19am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Future Kept (@thefuturekept) onOct 16, 2018 at 1:14am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Future Kept (@thefuturekept) onNov 17, 2016 at 11:31pm PST

Можете да се раководите според стилот на уредување или годишното време, но посветете внимание, осмислете целина и ќе бидете задоволни од крајниот резултат.

Во продолжение погледнете уште неколку пример, кои можат да ви послужат како совршена инспирација:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Leanna (@lea_aka_shorty) onAug 30, 2020 at 5:46am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @theblossom_abode onOct 27, 2020 at 1:07am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @theblossom_abode onJul 18, 2020 at 12:53am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Home with rue (@homewithrue) onOct 24, 2020 at 5:00am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Melanie Baker (@shrinking_walters_world) onOct 21, 2020 at 1:35am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by T H E H O U S E W O M A N (@thehousewoman) onOct 26, 2020 at 11:59pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lauren home + style blogger (@blackwithnavy) onOct 26, 2020 at 4:10pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Future Kept (@thefuturekept) onNov 26, 2019 at 11:48pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by R O Designer (@thriftyrosehome) onOct 26, 2020 at 1:10pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JENNACOZY HAPPY HOME (@cozy.happy.home) onOct 26, 2020 at 12:07pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Home & Decor (@drhomedecor.in) onOct 26, 2020 at 5:10am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @thisgirlathome onOct 26, 2020 at 5:05am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Art Consultant Yoga RYT (@art.yoga.dxb) onOct 26, 2020 at 1:33am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Teresa Rose Fadelli (@teresaroselucas) onOct 25, 2020 at 2:40pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marie Interior Designer (@blossominginteriors) onOct 25, 2020 at 6:45am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jessica (@fabledpine) onOct 23, 2020 at 8:42am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Bostock Family (@thebostocksatthedownham) onOct 22, 2020 at 2:14am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@homely_rose) onOct 20, 2020 at 12:47pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mariah North (@mariahrnorth) onOct 20, 2020 at 12:25pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@building.delight) onOct 20, 2020 at 11:19am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stephanie (@vintagehaven5) onOct 20, 2020 at 5:33am PDT

 

Објавено:
27 октомври 2020
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
1.734 пати