Идилична вила за незаборавни зимски празници

21 ноември 2018

Денес ви го презентираме најновото остварување на реномираното архитектонско студио Mc Call Design & Planing. Креативниот тим на ова студио успеал да концепира преубава вила инспирирана од природата, која, при реализацијата, во целост е адаптирана на нејзиното опкружување. Тие за изградба на објектот користеле природни материјали: метал, бетон, дрво и стакло. Вилата е сместена на карпа, а мали делови од карпата се дел од самиот ентериер на истата. Големите стаклени површини овозможуваат прекрасни пејзажни глетки кон боровата шума од една страна и големото водено пространство на Езерото Пеиет од друга страна.


Целата содржина прочитајте ја ТУКА

Објавено:
21 ноември 2018
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
472 пати