Икеа направи реплика на собите од „Пријатели“ и „Симпсонови“

31 мај 2019

„Икеа“ не престанува да ги изненадува своите потрошувачи на позитивен и креативен начин. Сите ги сакаме нивните уредени соби за пример, од кои црпиме инспирација, но овој пат направија нешто уште поинтересно.

Имено, нивната последна кампања (поточно кампања на Икеа во Обединети Арапски Емирати) тие направија реплика на најпознатите телевизиски соби.

Под називот „Ikea Real Life“ , тимот ги пренесе дневната соба на Рејчел и Моника од „Пријатели“, дневната на „Симпсонови“ и „Почудни нешта“

Кампањата се работела два месеци, со мебел секако од Икеа во 3Д дигитален формат.

Како ви се допаѓаат?

„Симпсонови“

 

„Пријатели“

 

„Почудни нешта“

Објавено:
31 мај 2019
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
1.487 пати