Кога сте архитект, па уште и креирате простор за себе и своето семејство, тогаш резултатот најчесто е извонредно креативен. Ова е случај и со ентериерот кој е инспириран од јапонскиот минимализам и се наоѓа во Украина.

Архитектот Сергеј Макно сакал единствен и уникате простор, а бидејќи бил импресиониран од јапонската култура уште од детството, оваа земја го инспирирала да создаде фантастично засолниште за своите најблиски и себеси. На ум имал комфорен и релаксирачки ентериер во природни тонови, за додека чекорите низ станот да евоцира медитативна атмосфера.

Мора да признаеме дека успеал во сето она што го наумил. Земјените и топли тонови во комбинација со моќните растенија креирале еден совршен дизајн.

Прочитајте повеќе на овој линк.

Објавено:
20 јуни 2017
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
171 пати