Инстаграм инспирација: Детски соби во скандинавски стил

15 февруари 2019

Генерално скандинавскиот стил на уредување на ентериерот е популарен подолго време. Чистината и минимализмот на оваа естетика ги преферираат особено помладите семејства, поради неговата практичност и функционалност.

Во таа насока, скандинавскот стил е актуелен и во уредувањето на детските соби.

Во основа, карактеристично за овој тип на уредување на детски соби е мебелот со минималистички дизајн, комбинацијата на сиви нијанси и бела база, но и детали акцентирани со интензивни бои.

Доколку имате во план да уредувате нова детска соба или да ја преуредувате старата, ве инспирираме со неколку фантастични примери.

 

Објавено:
15 февруари 2019
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
2.230 пати