Како со дискретен стил на уредување на ентериер се постигнува максимален ефект?

13 април 2020

Формулата „помалку е повеќе" многупати се покажала како успешна, применета во различни модули и во различни сфери на дизајнот.

Модерниот пристап во ентериерното уредување, често се води со идејата на минимализмот, што цели кон максимална функционалност и естетика преку избор на едноставни и чисти комбинации на форми, линии, бои, текстури...

Притоа, за да се постигне ефект на префинетост и елеганција, од клучна важност е изборот на материјали и нивната комбинација.

Одличен пример како дискретната естетика во уредувањето постигнува максмални резултати, е ова решение за стан од 72 метри квадратни од новиот објект на Elena Luka Home, Connect 5.

Се одликува со дизајн без непотребни елементи со што се доловува удобно, релаксирано и мирно парче оаза.

Повеќе детали за содржината на овој линк.

 

Објавено:
13 април 2020
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
1.063 пати