Класична ирска куќа претворена во идилична викендица

4 август 2017

Дали некогаш сте сонувале да престојувате во шарматна мала куќа во традиционален стил?

Оваа бела селска куќа со црвен челичен кров претставува инкарнација на една таква градба, а изградена е во гратчето Треангравиве, сместен на брегот на езерото. Куќата е прикриена внатре во дивиот природен пејсаж и овозможува уживање во погледот на непрегледните полиња и планински венци во далечината.

Ова некогаш било скромно прибежиште на локалните планински овчари, кое е претворено во викендица од соништата. Новиот кров од дрвени греди е изграден од материјали кои се набавени од околните шуми. Земјениот под е целосно реконструиран со материјали направени од локалните жители, додека избелениот рустичен ентериер нуди стилско и едноставно прибежиште...

Повеќе за оваа содржина прочитајте тука.

Објавено:
4 август 2017
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
262 пати