Сопствениците на овој стан во Шпанија сакале да го „отклучат" целиот негов потенцијал и да го претворат во модерен и практичен амбиент

Дневната соба изгледа свежо и елегантно. Таваните и ѕидовите се прекриени со светло обоени дрвени греди, а остатокот од ѕидните површини е прекриен со бели тонови кои ја прават површината удобна и гостопримлива во исто време.

Тиркизната софа ја прави централната точка на дневната соба, со зелени столчиња од трска. Просторот за складирање е организиран со помош на вградени ѕидни плакари. Кујната е модерна и во неа се наоѓаат бели и светло обоени дрвени елементи од мебел како и црн врамен прозорец. Малиот простор за појадување е организиран на тој начин што е поставена светло обоена плоча заедно со неколку висечки светлосни тела.

Повеќе за оваа содржина прочитајте на овој линк.

Објавено:
12 јули 2017
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
1.086 пати