Дали можете да замислите да живеете во стан од само 22 метри квадратни, а притоа да бидат задоволени сите Ваши потреби? Младата архитектка Елена Фатеева успеала да создаде компактен и мошне функционален простор искористувајќи го секој сантиметар од овој мини стан кој се наоѓа во Киев, Украина. Во просторот се застапени светли бои, најмногу белата. Подот е изработен од ламинат од избелен даб, кујната и плакарите се...

Целата содржина прочитајте ја ТУКА

Објавено:
31 јануари 2019
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
3.828 пати