Мотивирачки идеи како да ја (пре)уредите вашата кујна

11 ноември 2019

Кујната е срцето на домот. Од одржување забави и дружби со гости, до фамилијарни оброци, кујната служи за најразлични цели и активности. Поради тоа потребно е да се искористат практични и стилизирани елементи за ентериерот кои ќе ги задоволат потребите на овој мулти-функционален простор.

Сепак, при уредување на кујната потребно е да се посвети внимание на повеќе елементи. Дали има доволно простор за складирање? Каде ќе ги поставите шпоретот, фрижидерот и другите кујнски апарати? Дали го имате избрано вистинското осветлување? И најважното, каков тип на дизајн му одговара на вашето семејство? 12% од нашиот живот го поминуваме во кујната, па затоа многу е важно таа да биде практична и естетски совршена.

Целата содржина може да ја прочитате ТУКА.

Објавено:
11 ноември 2019
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
1.590 пати