My Little Nest: Идиличен дом во Сараево како пресликан од сказна

4 април 2020

Како би го опишале идеалниот дом од вашата имагинација?

Семејство од Сараево, Босна и Херцеговина, успеале домот од сништата да си го реализираат во реалноста.

Ако го отворите инстаграм профилот @_my_little_nest, ќе ви биде сосема јасно за што зборуваме.
Називот на профилот целосно ја оправудва содржината што се крие зад него: овој топол дом е олицетворение на идеално семејно гнездо, а притоа без никаква претенциозност во неговото уредување.
Целата идеја е на неговата домаќинка, 44-годишната Анеса Бајриќ која иако професонално работи во сосема друга сфера, сепак ентериерното уредување е нејзина страст што е очигледно, ако се земе во предвид дека таа го осмислила целиот концепт на дизајнот.

Кога ќе ги пролистате фотографиите, веројатно првото чувство што го добивате е дека ова е дом в кој владее хармонија и смиреност.

А тоа е пред сè благодарение на доминацијата на природните материјали, со акцент на дрвото, како и суптилните тонови што даваат смирувачка енергија.

Централната поставеност на каминот во дневниот престој е уште еден важен акцент со кој ова семејно гнездо постигнува ниво на беспрекорност.

Во секое негово катче, ќе пронајдете по некој интересен детаљ или позитивна порака што укажуваат на глемата улога на „ситниците".

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onApr 3, 2020 at 7:56am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onMar 20, 2020 at 4:19am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onMar 10, 2020 at 6:41am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onFeb 28, 2020 at 7:44am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onFeb 26, 2020 at 9:24am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onFeb 14, 2020 at 9:05am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onFeb 17, 2020 at 10:15am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onJan 30, 2020 at 8:30am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anesa (@_my_little_nest_) onJan 24, 2020 at 5:48am PST

Објавено:
4 април 2020
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
11.854 пати